Š.m. balandžio 28d., šokio dienos išvakarėse, Vilniaus krikščionių gimnazijoje vyko 18-oji jau tradicine tapusi vaikų sukurto šokio šventė – konkursas. Šiais mokslo metais tai buvo ne tik šokio, bet ir teatro šventė, nes su mokiniais mokėmės kurti šokio spektaklį. Drauge su teatro mokytoja Agne Vaišviliene šio projekto ėmėmės dar praeitą vasarą, aptardamos ir planuodamos visą procesą, o su vaikais kibome į darbus jau nuo rugsėjo :  aiškinomės, kas yra šokio spektaklis, rinkome muziką, rinkomės kūrinius, pagal kuriuos statysime šokio spektaklius, kūrėme personažus ir personažų judesius, jungėme viską į vieną bendrą klasės spektaklį, mokydamiesi išlikti savo personažu ir drauge atskleisti šokio spektaklio mintį. Tai buvo visų mūsų drauge kūrybos kelionė šiais mokslo metais, o jos vaisiais dalinomės su atėjusiais į šventę tėveliais ir svečiais.

Nauja šių mokslo metų šokio šventėje buvo ne tik teatro ir šokio sintezė, bet ir nuostabūs vaikų drauge su savo klasių mokytojomis sukurti šokio spektaklių plakatai.

Šiemet vėl labai džiugu buvo matyti  šventėje teisėjaujančią ilgametę šios šventės dalyvę Auksę Sprauniūtę, taip pat  Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos mokytoją Loretą Navaitytę ir šokio edukologijos 2 magistro kurso studentę ,aktorę ir šokėją, šokių mokytoją Ievą Manarkienę.

Apie pačią šventę paprašiau pasidalinti mintimis Auksę:

“Šių metų šokio šventė buvo nuostabi! Visom prasmėm. Buvo labai gera matyti, kaip susijungė dviejų mokytojų noras ir ryžtas dirbti kartu, atsiskleidė vaikų kūrybiškumas ir gimė kažkas naujo ir įdomaus – 5 nepakartojami šokio spektakliai. Sutinku su mokytojomis, kad svarbiausia šio projekto dalis buvo ne žiūrovų stebėta šventė, o pasiruošimo procesas, į kurį buvo įtraukti visi vaikai, jų mokytojos ir tėveliai. Šis projektas buvo ne taip jau ir dažnai pasitaikanti proga mokytis bendradarbiauti ir kurti kartu, skirtingas visų idėjas sujungti į vieną bendrą kūrinį. Šio proceso rezultatai stulbinantys – kiekviena klasė išreiškė save sukurdama nuostabų šokio spektaklį, kuriuo galėjo mėgautis žiūrovai. Ačiū kūrybingoms mokytojoms, kurios nusprendė bendradarbiauti ir suteikė tokią puikią progą vaikams mokytis ir skleistis visai naujai.“

Taip pat savo įspūdžiais apie šventę paprašiau pasidalinti moksleivių:

„Nuostabi šventė“ Nilas 3kl., „Man labai patiko šventė, tik nelabai patiko, kad nebuvo maisto“ Martyna 3kl., „Man nelabai patiko, nes reikėjo šokti ir vaidinti“ Simas 3kl., „<…>kad tai labai geras, nes tai mes stengėmės, nors kažkas ne taip, bet mums pavyko!:)” Olesija 3kl., „Man ši šventė patiko, tik mūsų šokyje buvo mažai šokio, o šiaip fainai.“ Barbora 3kl., „Aš nesutinku su kai kuriais komisijos vertinimais.“ Jurgita 3kl., „Sujungtas šokis ir spektaklis-puiki mintis.“ Adas 3kl., „Man labai patiko, nes aš galėjau sušokti su grupe“ Rusnė 3kl., „Man labai patiko, nes reikėjo daryti plakatus.“ Meda 3kl., „Man patiko, nes buvo daug šokio sujungta su teatru.“ Faustas

3kl., ., „Man šokių šventė buvo gera ir bloga. Gera, nes mes laimėjom 1vietą, o bloga, nes man nepatinka šokti.“ Nigel, 4kl., „Man visa šventė buvo labai gera, įdomi.“ Mantas 4kl., „Man šventė buvo gera.“ Eglė 4kl., „Šių metų šventė man labai patiko. Buvo labai gražūs šokiai ir aš džiaugiuosi, kad mūsų mokykla daro tokias nuostabias šventes.“ Gabrielė, 4kl., „Ši šventė man labai patiko, nes žiūrėjome ne tik šokį, bet ir vaidinimą.“ Gertrūda 4kl., „Ši šventė buvo labai įdomi ir linksma.“ Samuelis 4kl., „Man labai patiko šventė, nes ji buvo graži ir linksma.“ Evita 4kl., „Buvo trumpesnė ir nereikėjo taip ilgai laukti. Man ji patiko, nes mes laimėjom pirmą vietą.“ Izabelė 4kl., „Ši metų šventė buvo sklandi, linksma. Man nepatiko šventės pertrauka.“ Airidas 4kl.

„Ši šventė buvo linksma ir nenuobodi!!!” Rapolas 3kl., „Šita šventė nuostabi.“ Paulius 3kl., „Ši šokių šventė buvo labai įdomi.“ Mykolas 3kl., „Manau, kad šventė nebuvo tobula, galėjo būti įdomesnės muzikos, temos ir manau, kad visi labai gražiai sušoko.“ Mėta 3kl., „Man ji patiko, nes buvo įdomūs ir kitų pasirodymai“ Ema 3kl., „Man patiko šventė. Gal neišėjo kaip įsivaizdavau, bet visi gerai laiką praleidom kartu. Jei širdy gerai jautiesi tau smagu!!!” Smiltė 3kl.

Kadangi ši šventė yra ne tik šventė, bet ir konkursas, tai vertinimo rezultatai yra tokie: Solo šokių dalyje 4-oji vieta atiteko Jurgitos ir Emanuelės duetui „Draugystė“, 3-ioji vieta – Gertrūdos ir Gabrielės duetui „Susitikimo pokalbis“, 2-oji vieta – Martynai ir Rusnei su grupe „Laidai“ už šokį „Rūšiuokime šiukšles“ ir 1-oji vieta atiteko tautiškiausiam, Evitos ir Izabelės duetui  „Pinavija“.

Klasių šokių spektaklius teisėjai įvertino taip: 1-ąją vietą laimėjo 4 klasės mokiniai už šokio spektaklį „Alisa stebuklų šalyje“, 2-oji vieta atiteko 2B klasės mokiniams už šokio spektaklį „Ežiukai“, 3-iąja vieta pasidalino dviejų klasių mokiniai – 2A klasės mokiniai su šokio spektakliu „Dangaus vartai“ ir 1 klasės mokiniai su šokio spektakliu „Ąžuolas ir rožė“. 4-ąją vietą užėmė 3 klasės mokiniai su šokio spektakliu „Mano  tėvai geriausi“. Garbingąją „Debiutantų taurę“ pelnė PU klasės moksleiviai, padovanoję nuotaikingą šokio spektaklį „Ežeras ir žąsys“.

Kiekvienos klasės šokio spektaklis buvo unikalus, originalus, įdomus. Visi mokiniai į savo kuriamu  vaidmenis įdėjo daug darbo ir nuoširdžių pastangų. Nuostabūs ir saviti visi solo šokiai. Labai džiaugiuosi tokiu nuostabiu mokinių darbu. Dėkoju teatro mokytojai Agnei ir visoms pradinių klasių mokytojoms už bendradarbiavimą.  Noriu palinkėti visiems naujo kūrybinio įkvėpimo ir sėkmės gyvenimo šokyje.

Nors vertinimo lentelėje yra tik viena pirmoji vieta ir labai džiugūs sveikinimai tiems, kas ją šiemet laimėjote, bet brangiausia buvo mūsų visų kūrybinė kelionė, mokantis kurti drauge.

Dėkojame už nuostabias nuotraukas  Matet Ubasa-Markevičius! 🙂

IMG_9184 IMG_9197 IMG_9200 IMG_9225 IMG_9239 IMG_9241 IMG_9244 IMG_9256 IMG_9260 IMG_9271 IMG_9278 IMG_9279 IMG_9297 IMG_9303 IMG_9310 IMG_9316 IMG_9320 IMG_9329

Šokių mokytoja Aida Maksvytytė