10 klasės mokiniai ir vėl popietę praleido Fabijoniškių socialinių paslaugų centre lankydami senjorus. Kaskart pastebiu, kaip mokiniai drąsėja bendrauti su seneliais, o tas bendravimas tampa natūralesnis. Pastarasis susitikimas buvo ypatingas: toks nuoširdus nuoširdus ir labai šiltas. Sunku ir žodžiais apsakyti. Reikia jausti tą besimezgantį mažo žmogaus ryšį su kitu žmogumi ir džiaugtis vidiniais pasikeitimais.

Auklėtoja Rūta

 Man patiko šis apsilankymas pas senelius. Šį kartą su seneliais spalvinome, todėl buvo daug laiko bendravimui su jais, o kadangi šį kartą senelių buvo mažai, bendravimas su jais buvo jaukesnis. Leisdamas laiką su seneliais, mokaisi sutelkti visą savo dėmesį į juos, pamirštant save ir savo problemas. Po tokio apsilankymo pastebėjau, kaip vis daugiau dėmesio atkreipiu į kitą žmogų, su juo kalbėdamasi daugiau klausau nei kalbu apie save. Tai mane nustebino.

Gintarė

Malonūs žmonės, gera ramiai sėdėti ir klausytis jų pasakojimų, kur jie mokėsi, ką veikia dienos centre, kur keliavo. Iš senelių dienos centro išsinešu jų istorijas bei gražias šypsenas.

Gabrielė

Kiekvieną kartą labai džiaugsmingai priimu mintį apsilankyti senelių dienos centre. Tai, iš tiesų, yra didelė patirtis kiekvienam, kuris daugiau ar mažiau yra susidūręs su Alzheimerio liga. Labai giliai įsiminė šių senelių nuoširdumas, meilė, dėkingumas. Nors jie serga nepagydoma liga, kai viską užmiršta, šių gerųjų vertybių jie nepamiršta ir labai noriai laukia kiekvieno juos aplankančio žmogaus. Aš, praleidęs laiką su seneliais, drąsiai galiu sakyti, kad išsinešu gražias, nuoširdžias vertybes, kurias man perduoda seneliai.

Matas

1 4 6 7