Kovo 27d., per tarptautinę teatro dieną mokykloje vyko 18-oji vaikų sukurto šokio šventė-konkursas. Pagrindiniai šventės dalyviai – PU – 4 kl. moksleiviai, šiais mokslo metais šokius kūrę pačių pasirinkta tema. Šventės svečiai – vyresniųjų klasių moksleiviai, kažkada pirmuosius šokio žingsnelius pradėję žengti čia, mokykloje, pirmose vaikų sukurto šokio šventėse, o dabar šokantys ir tobulėjantys įvairiuose šokio  kolektyvuose ar tęsiantys savo kūrybinę kelionę kitose meno srityse. Šokio šventę savo buvimu praturtino šokėja, choreografė, šokio ir teatro pedagogė, teologojos, filosofijos ir menų mokyklos „Portikas“ mokytoja Gilija Žukauskienė, teatro mokytoja ir šokėja Eglė Stasiulytė, 11-os klasės moksleivės ir šokių studijos „Džiaugsmas“ šokėjos Auksė Sprauniūtė ir Kornelija Markevičiūtė, 10-os klasės moksleivė, šokių kolektyvo „Gelmė“ šokėja Morta Širvytė, 11-os klasės moksleivis,  rimtai studijuojantis teatro meną,  Džiugas Širvys. Ši šauni teisėjų komanda ne tik nuoširdžiai vertino mažuosius šokėjus, bet ir juos palaikė, džiaugėsi jų kūryba.

Šventę pradėjo šokių grupė „Rasos lašeliai“ „Plunksnelių“ šokiu. Didelė dalis šios grupės šokėjų žengia pačius pirmuosius žingsnelius šokyje.

Konkurso pirmasis šokis – 4-okų – „Šokis žiemos naktyje“ ,- žavėjo tikrumu. Ši klasė 4-is metus iš eilės buvo 1-osios vietos laimėtojai. Šiemet 4-os klasės moksleiviai tapo penkti.

3-ios klasės moksleiviai sukūrė šokį „Šeima“. Ši klasė teisėjų sprendimu užėmė 1-ąją vietą. Trečiokų šokis buvo gyvas  temos perteikimu taip, kaip ją supranta moksleiviai. Šioje šeimoje buvo paaugliai, vaikai ir mylimos katytės kaip šeimos nariai. Jie visi drauge žaidė ir šoko.

2-okai šiemet sukūrė šokį „Mes galim“ pagal M. Mikutavičiaus dainą. Kūrybingi, organizuoti, išraiškingi- 2-os klasės moksleiviai su pasimėgimu šoko savo šokį. Šiemet jie pelnė 4-ąją vietą.

Apie kalėdinį dovanojimo džiaugsmą mums priminė patys jauniausi šventės dalyviai- PU klasės moksleiviai, debiutuojantys savo šokiu „Kalėdinis“. Buvo smagu matyti šaunų elnių, snieguolių, Kalėdų senelių kinkinį, skriejantį ir besisukantį savo pačių sukurtais šokio žingsneliais. PU klasės kinkinys užėmė garbingą 3-iąją vietą.

1-os a klasės moksleiviai daugelį sužavėjo iš jų pačių širdelių ir tikros kasdienybės gimusia tema “Dievas ir angelai” ir nuostabiu šios temos atskleidimu. Jie tapo 2-osios vietos laimėtojais. Taip pat jų šokis laimėjo nuo šių metų įsteigtą specialų teatrališkiausio šokio prizą. Jiems taip pat atiteko ir žiūrovų simpatijų prizas!

Nuoširdus ir gyvas buvo ir 1-os b klasės šokis  “Ugnis ir žaibas”. Išties pulsavo nuostabia vaikų kūryba, išraiška, ekspresija. Mergaitės-ugnis, berniukai-žaibas… Jie pasidalino 4-ąja vieta su 2-okais.

5-os klasės moksleivė Liepa Pagojūtė ir 7-os klasės moksleivė Jurgita Petrauskaitė pakvietė visus kurti solo šokius, pristatydamos savo naujo dueto eskizą.

Šventę pabaigė šokių studijos „Džiaugsmas“ šokėjos 11-os klasės moksleivės Auksė Sprauniūtė ir Kornelija Markevičiūtė duetu „Fado“.

Visi džiaugėsi kiekvienai vietai skirtais apdovanojimais, tačiau didžiausias džiaugsmas, kad galim šokti, galim kurti, galim kalbėti judesių kalba. Viena mama pasakė „ Kaip buvo gera stebėti vaikus, kurie džiaugiasi šokdami“.

 

Parengė šokių mokytoja A. Maksvytytė