Pradinio ugdymo programos 2 kurso studentams lietuvių kalbos didaktikos paskaitos (dėstytoja doc. dr. Daiva Jakavonytė-Staškuvienė) buvo netradicinės, nes jose svečiavosi Privačios Vilniaus krikščionių mokyklos 2 klasės mokiniai kartu su pradinių klasių mokytoja Nijole Raudonikiene ir 4 kurso studente Monika Tekutiene, kuri atliko savarankišką praktiką šioje mokykloje.

Mokiniai susitikimui ruošėsi prieš mėnesį su mokytoja Monika parengę ir mokyklos direktoriumi Valdu Statulevičiumi pasirašę sutartį, jog, jeigu mokysis ir atliks namų darbus, 2014-12-15 važiuos į universitetą, kuriame studijuoja jų mokytoja Monika.

Antrokai į svečius atvyko puikiai nusiteikę, atlikę namų darbus, parengę klasės prisistatymą. Vaikai žinojo, kad universitete bus lietuvių kalbos pamoka. Pamoką vedė LEU Pradinio ugdymo programos 2 kurso studentės Greta Bagušinskienė ir Raimonda Daunoravičiūtė. Pamokos metu buvo analizuojama pasaka apie Jaronimą Varlių (autorius Andreas H. Schmachtl), atliktas įdomus Jaronimo eksperimentas bei parašytas dailyraštis apie varlę.

Tokie malonūs susitikimai su mokiniais smagūs ne tik mokiniams, bet ir būsimiems mokytojams. Tikimės, kad panašių svečių sulauksime ir ateityje.

 

http://www.leu.lt/lt/umf_ugdymo_pagrindu_katedra/upk_naujienos/lietuvos-edukologijos-universitete-tpm1.html