Paskutinės pora savaičių septintokams buvo kupinos veiklų. Jie ne tik daug dirbo ruošdamiesi baigiamiesiems bei paskutiniams kontroliniams darbams, bet ir skyrė laiko savęs, gamtos bei kitų pažinimui.

Atostogų pradžios dvasia tapo juntama jau dviračių žygio iš mokyklos į Vingio parką metu. Pasiruošę visą reikiamą amuniciją (t. y. atšvaitus, šviesą atspindinčias liemenes ir šalmus) bei išlydėti kelių mokinių tėvelių, septintokai su auklėtoja patraukė dviračių takais link Žvėryno. Jame grožėdamiesi gamta bei džiaugdamiesi tarpusavio bendryste važinėjo, karstėsi medžiais bei smaguriavo ledais. Net ir oras atrodo džiaugėsi kartu: buvo saulėta, bet ne per karšta, o gaivos teikė vėjelis.

Dviračio žygio metu jau buvo akimirkų, kai reikėjo komandiškumo bei vienas kito supratimo, bet dar aiškiau tai pajusti teko žygyje Čepkelių apylinkėse. Ten biologijos mokytojo Ričardo vadovaujami septintokai įveikė ne vieną kilometrą karštą ir saulėtą dieną, susipažino su būdingiausiais tos vietovės augalais bei gyvūnais. Be viso to, teko palaikyti vieniems kitus klumpant sunkesnėse žygio vietose, pasidalinti maistu bei vandens likučiais. Nuovargis po tokios dienos buvo didelis, bet įspūdžiai bei vienas kito artumo jausmas praturtino.

Mažam rately džiugesys mažas, o praplėtus jį ir šilumos daugiau. Tuo ypatinga buvo paskutinioji septintokų ekskursija su „Atgajos“ specialiosios mokyklos mokiniais Trakuose. Ypač smagu buvo sutikti pažįstamus veidus mokinių, su kuriais draugystė tęsiasi jau metus. Kartu pasėdėti prie bendro stalo, pasidalinti nuotaikomis bei mintimis ir kartu keliauti link pilies buvo smagi bendrystės dovana. Šią patirtį dar praturtino gerų žmonių iš VŠĮ „Baltų amatai“ dovanotas plaukimas laivu „Akmena“. Jame sužinota daug įdomių faktų apie Trakų apylinkes ir džiugiai bendrauta. Vienam „Atgajos“ mokyklos mokiniui netgi nusišypsojo laimė pačiam pabūti kapitonu ir pavairuoti! Kiti taip pat neliūdėjo: klausėme vieni kitų dainų, šokome, plojome, daug šypsojomės bei dalijomės skanumynais.

Vasaros atostogos leis nugulti įspūdžiams, vieniems kitų labiau pasiilgti bei suteiks dar daugiau idėjų kitiems mokslo metams. Nors septintokai ir šiemet nemažai pakeliavo, kitais metais jau svajoja dar daugiau nuveikti. Juk smagi kompanija ir nauji potyriai nuostabus derinys!

7 kl. auklėtoja Rasuolė Baleišaitė-Sabakonienė