Trečiokai svečiuose ir trečiokių svečiai mūsų mokykloje

Jau seniai su trečiosios klasės mokiniais ketinome apsilankyti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre, bet vis nedrįsome. Visiškai netikėtai mūsų svajonė  išsipildė – centre dirbanti Danieliaus mama pakvietė į svečius.

Rudens popietę pradėjome ruoštis tam susitikimui: iš gamtinės medžiagos pagaminome dovanėles naujiesiems draugams.

Prieš išvyką Danieliaus mama suorganizavo netikėtus išbandymus – 20 min. užrištomis akimis buvome panirę tamsos pasaulyje. Visiškoje tamsoje „skaitėme“ knygas, vaikščiojome po klasę, mokyklą. Visa tai daryti buvo neįprasta, nesaugu, nors labai įdomu. Visas užduotis atlikome mums gerai pažįstamoje aplinkoje…  O kaip jaustumėmės nežinomoje vietoje?

Į mūsų klausimus atsakė ir gražiai apie neregimą pasaulį papasakojo Danieliaus mama.

Šiek tiek iš arčiau susipažinę su aklųjų kasdienybe išvykome į Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrą. Ten mus pasitiko auklėtoja Šarūnė ir jos mokiniai.

Noriai dalyvavome klasės valandėlėje „Nauji draugai“. Ryto rate susipažinome, išsakėme, kas mums labiausiai patinka, kas liūdina.  Prisilietėme ir prie „rašiklių- mašinėlių“, pabandėme rašyti – buvo sudėtinga, bet įdomu.

Vienas berniukas parodė, kaip dirba akliesiems skirtas kompiuteris. Jis nepaprastas – moka „kalbėti“.

Pabendravę supratome, kad mūsų bičiuliai yra tokie patys kaip mes. Jie taip pat nori bėgioti, piešti, dainuoti, žaisti kompiuteriu ir paišdykauti. Suvokėme, kad pokštauti nevalia. Turime dėkoti Dievui, kad esame sveiki, kad galime grožėtis visomis vaivorykštės spalvomis ir regėti mus supantį pasaulį. O kaip tuo džiaugsmu pasidalinti su regos sutrikimą turinčiais vaikais?

Vasario 4 d. naujųjų draugų sulaukėme savo mokykloje. Mes jiems grojome, dainavome, o vėliau su teatro mokytoju Žilvinu didžiojoje mokyklos salėje visi kartu kūrėme pasaką apie kirmėliukus. Grįžę į klasę bendravome, vaišinome ir vaišinomės. Palaiminę vieni kitus, išsiskyrėme. Mūsų draugai nenorėjo išvykti ir mums sunku buvo atsisveikinti.

Tikimės, kad sužaliavus pavasario žalumui, vėl susitiksime.

3 klasės mokytoja Elena Valickaitė