Susipažinimas su V. Kasiulio muziejumi: bendra 7 kl. ir „Atgajos“ mokyklos SIUP mokinių išvyka

Tęsdami draugystę su „Atgajos“ mokyklos SIUP mokiniais, Vilniaus krikščionių mokyklos 7 kl. mokiniai buvo išvykę į vieną iš Vilniaus muziejų, kuris yra ne tik įdomus, bet ir atnaujintas, pritaikytas negalią turintiems žmonėms.

Į muziejų berniukai važiavo viena mašina, o mergaitės kita. [Alanas] Atvažiavę dar dairėmės muziejaus įėjimo, bet greitai suradom, nes prie jo mūsų jau laukė „Atgajos“ mokyklos mokiniai su mokytojomis.

Atvykę buvom pakviesti susipažinti su muziejaus ekspozicija. Vesdama nuo vieno stendo prie kito gidė išsamiai pristatė V. Kasiulio biografijos faktus, parodė keletą jam priklaususių darbo priemonių, atkreipė dėmesį į menininko naudotas menines gudrybes.

Matyti paveikslai buvo spalvoti, dauguma be niūrių spalvų. Autorius gyveno Paryžiuje, tad paveiksluose atsispindi ir prancūziška architektūra. Dauguma paveikslų piešti labai savita technika, kur svarbiausia linija. [Mažvydas] Išskirtinis autoriaus braižas – spalvotas kontūras ir ištęstos figūros. Tai, kad tapytuose paveiksluose žaismingai naudojamos spalvos labai patiko mokiniams. Vienas labiausiai daugumai patikusių darbų – „Mulen Ružas“.

Apžiūrėję paveikslus nusileidome į rūsį žaisti. Pirmieji žaidimai buvo susipažinimo, kitų metu buvo  užduodami įdomūs klausimai. Buvo smagu pažaisti ir kartu dar labiau pažinti mokinius iš „Atgajos“ mokyklos. Šį kartą nespėjome pažaisti daug žaidimų, bet tikimės grįžti ir nuveikti dar ką nors įdomaus. [Emilija] O iki kitų kartų išsinešime prisiminimą apie įdomią seką, atitinkančią pirmąsias užsiėmime dalyvavusių mokinių vardų raides: Voras, Vanduo, Duona, Vynuogė, Metalas, Pipiras, Saulėgrąža, Ananasas, Eglė, Delfinas, Grybas.

Pažaidę ėjome greitai apsirengti, nes „Atgajos“ mokinių jau laukė jų autobusėlis. Visiems mokiniams mokytojos padėjo apsirengti. Padėjome pastumti vežimėliuose sėdinčius mokinius iki autobusiuko ir atsisveikinome. Visi buvome laimingi po tokio susitikimo. [Saulė]

Gidė mus kvietė dar kartą apsilankyti šiame muziejuje, nes ten yra ir kito autoriaus darbų, kurių nespėjome pamatyti šį kartą. Taip pat buvome pakviesti apsilankyti dailės būrelyje, kuris vyksta tame pačiame pastate. [Dominyka]

Susitikimo planavimas užtruko, viskas vyko kiek kitaip nei planuota, tačiau 7 kl. mokinių pasibuvimas/pabendravimas su „Atgajos“ mokyklos mokiniais pavyko! Džiugu, kad galėjome prasmingai ir linksmai praleisti laiką kartu ir ne savo mokyklose.