Integruota kūno kultūros pamoka

Kovo mėn. pabaigoje mūsų mokyklą aplankė Vilniaus ,,Atgajos“ specialiosios mokyklos trys mokiniai. Šio apsilankymo tikslas buvo kartu su 7-8 klasės mokinėmis dalyvauti integruotoje kūno kultūros pamokoje, pamatyti savo ir kitų gebėjimus, įveikti baimę pažinti vienas kitą.

Pamoka prasidėjo nuo susipažinimo. Susipažinti padėjo žaidimas ,,Pasakyk vardą ir daiktą iš savo vardo raidės“, kuris nuėmė nejaukumo skraistę. Po to pradėjome darbą: kartu atlikome pratimus, kartu žaidėme su kamuoliu, kartu pabaigėme pamoką ją aptardami, pasidalindami savo jausmais. Mūsų merginos džiaugėsi atvykusiais svečiais, joms patikusia pamoka. Vilniaus ,,Atgajos“ specialiosios mokyklos mokiniai taip pat labai džiaugėsi šia pamoka ir galimybe pabūti kartu su savo bendraamžiais. ,,Supratau, kad labai nedaug skiriuosi nuo kitų“, ,,Labai patiko žaisti kartu su visais“, ,,Buvo netgi smagiau nei sportuojant savo mokykloje“ – tai tik keletas minčių vaikų, atvykusių pasisvečiuoti pas mus.

Tikimės, kad ir ateityje vyks panašios pamokos, kurių metu turėsime galimybę bendrauti, bendradarbiauti ir mokytis vienas iš kito.

[nggallery id=37]

Kūno kultūros vyr. mokytoja Jurga Statulevičienė